Hoe onderhoud ik mijn tuin in augustus?
08 juli 2020 

Hoe onderhoud ik mijn tuin in augustus?

Wat moet je in augustus doen om je tuin mooi te houden?

 1. Het gazon

  Zorg in deze warme periode dat je regelmatig het gras maait. Stel de messen af op het weer en laat het gras wat langer. Door ze wat hoger af te stellen zal het gras minder snel verbranden. Verbranding van het gazon kun je ook voorkomen door pas ’s avonds, als de zon onder is, het gras te maaien. Daarbij zorg je er dan ook voor dat het water niet gauw verdampt, het gras zal dus niet verschroeien. Wil je je gazon echt goed verzorgen? Mest je gazon een keer deze maand.

 2. Snoeien

  In de maand augustus kun je de bramen- en bessenstruiken snoeien. De takken die deze maand vruchten hebben gebracht, kun je tot de grond terugsnoeien.

  Ook de bekende lavendel kun je in augustus snoeien. De bloemaren die uitgebloeid zijn snoei je van de lavendel af, ongeveer 1/3 van de bloem. Let op dat je genoeg groen overhoudt. Zo kan de plant ook fatsoenlijk de winterperiode in.

  Ook de rozen moeten onder handen worden genomen. Hier knip je alleen alle uitgebloeide bloemen van de steel af.

  Heb je een coniferenhaag?
  Deze kun je ook in de maand augustus terugsnoeien. Let erop dat de haag aan de bovenkant smal is, zodat de onderste takken van de haag ook genoeg zonlicht krijgen.

  3. Zaaien en oogsten

  Naast het snoeien, kun je in augustus ook al verschillende gewassen zaaien en oogsten.
  In de zomer heb je misschien al kunnen genieten van eigen aardbeien en tomaten. In de maand augustus kun je bijvoorbeeld veldsla of kool zaaien.

  Groentes zoals komkommers, courgettes en pepers kun je oogsten in deze maand. Wanneer je de vruchten regelmatig afsnijdt, zal de plant ook nieuwe vruchten en groentes blijven kweken.

  Genoeg te doen om ook deze maand je struiken en planten te onderhouden. Maar probeer ook lekker te genieten van jouw tuin.

  Ben je toe aan nieuwe beplanting voor je tuin? Je kunt nu een gratis beplantingsplan aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen