Snoeitips in september
03 september 2020 

Snoeitips in september

De nazomer is nu echt begonnen. De extreem warme zomerdagen zijn voorbij. We krijgen koelere temperaturen en wat vaker te maken met regen. Onze tuin is hier erg blij mee. September is namelijk de maand waarin je de oogst kunt binnenhalen. Heerlijk genieten dus van al het rijpe fruit wat je kunt plukken.

Wat zijn de belangrijkste snoeitips in september? Wij geven je tips.

  1. Coniferenhaag

Net als in juli, mag de coniferenhaag opnieuw gesnoeid worden. Gebruik voor deze haag een scherpe snoeischaar. Bij het snoeien van deze haag is het belangrijk dat de haag aan de onderkant breder is. Zo zorg je ervoor dat de gehele haag genoeg licht vangt.

Let op: snoei niet meer na september. De kans op vorst is dan groter en kan zorgen voor schade aan de haag.

  1. Klimhortensia

Na de bloei van deze hortensia kun je beginnen met snoeien. In sommige gevallen kan dit al eerder dan september. Haal wat takken weg. Je kunt de takken terugsnoeien tot zo ongeveer 10 cm van de klimstam af.

Zorg ervoor dat je niet teveel takken in één keer verwijdert. Dit kan ervoor zorgen dat in het voorjaar de plant niet volledig kan bloeien.

  1. Notenbomen

In de nazomer is het ook een goed moment om je kastanje- en notenbomen te snoeien. Je kunt dode of zieke takken verwijderen. Je kunt ze het beste terugsnoeien tot de vertakking. Zorg ervoor dat je bij deze bomen niet teveel wegsnoeit. Het is in dit geval beter om meerdere keren per jaar een beetje te snoeien.

Let op: mocht de notenboom wonden hebben na het snoeien, kun je deze insmeren met wondafdekmiddel.

Naast deze snoeitips is het ook belangrijk om eens te kijken naar vaste planten zoals de kokardebloem. Deze staan waarschijnlijk al een tijdje volop te bloeien. Toch kan het goed zijn om deze een beetje terug te snoeien. Zo worden ze sterker en hebben ze maar capaciteit om verder te bloeien.

Ben je toe aan nieuwe beplanting voor je tuin? Je kunt nu een gratis beplantingsplan aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen