Wat zijn zomerbloeiers voor in de tuin?
12 mei 2020 

Wat zijn zomerbloeiers voor in de tuin?

Zomerbloeiers… Het voorjaar loopt zometeen over in de zonnige zomermaanden. Ook dan wil je dat jouw tuin beschikt over wat kleurrijke, vrolijke zomerbloeiers. Wij geven je enkele tips over welke zomerse planten jij kunt toevoegen aan jouw tuin.

  1. Hortensia

De populaire zomerbloeier, de hortensia mag niet ontbreken. Naast dat het één van de meest populaire tuinplanten is, brengt de plant veel kleur en vrolijkheid met zich mee. Let op: deze plant heeft veel water nodig om mooi op te bloeien. Vooral wanneer de temperaturen hoog oplopen.

  1. Clematis

Deze klimplant is ideaal wanneer je ruimte tekort komt in je tuin. Deze zomerbloeier klimt omhoog en is dus perfect geschikt voor tegen een schutting of tuinafscheiding. De plant beschikt over een grote hoeveelheid kleurrijke bloemen die jouw tuin direct opfleuren. De bloemen komen in verschillende kleuren zoals; roze, wit of paars-tinten.

  1. Campanula

Deze zomerbloeier is geschikt voor de zomermaanden van juni tot augustus. Hij brengt kleurrijke en vrolijke sferen met zich mee. De plant komt in onder andere de kleuren; blauw, paars wit en roze. Zorg ervoor dat je deze plant ongeveer 2 keer per week voorziet van genoeg water. De plant is geschikt voor in de tuingrond maar kan ook mooi uitbloeien in bijvoorbeeld balkon- en terraspotten.

  1. Vlinderstruik

Deze kleurrijke plant bloeit van juli tot oktober. Je kunt de plant aanschaffen in de kleuren lila, roze, wit of blauw. Het is een opvallende plant die zeker de aandacht trekt wanneer je deze in de tuin hebt staan. Zet de plant in halfschaduw of volle zon. De plant groeit het beste door in de warmte te staan, maar geef hem wel regelmatig water.

  1. Struikveronica

Deze plant trekt ongetwijfeld de aandacht in jouw tuin. Deze zomerbloeier komt in verschillende kleuren zoals roze, paars of lila en vorm daarmee echt een blikvanger. Ook deze plant bloeit van juli tot oktober en komt het beste tot zijn recht op een koele plek in de tuin. Zorg ook dat de plant genoeg ruimte om zich heen heeft om te groeien.

Tip!

Wil je het optimale halen uit jouw zomerbloeiers? Zorg er dan voor dat je de uitgebloeide bloemen verwijderd zodat de plant ruimte heeft om te groeien en er nieuwe knopjes uitkomen.

Ben je toe aan nieuwe beplanting voor je tuin? Je kunt nu een gratis beplantingsplan aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen