Zomerbloeier: alles wat je wilt weten over de pioenroos
25 mei 2020 

Zomerbloeier: alles wat je wilt weten over de pioenroos

De bekende pioenroos is een seizoensbloem en momenteel verkrijgbaar in de meeste winkels. De bloem bloeit over het algemeen het beste in mei en juni. De bloem komt in de kleur roze, rood, wit en geel. Deze is afkomstig uit Europa, Noord-Amerika en Azië.

De pioenroos is in zijn eerste stadium slechts alleen een knopje aan de plant. Bijzonder is dat er vervolgens, zodra deze gaat bloeien, prachtige bloemen tevoorschijn tovert. Het is een klassieke plant die velen niet willen missen in hun tuin. Het brengt kleur en vrolijkheid met zich mee.

Waar plant ik de pioenroos?

Het is belangrijk om de pioenroos in een voedselrijke en vochtige grond neer te zetten. Veel zonlicht is belangrijk, zorg voor een zonnige plaats in de tuin. Zorg dat je de bloem niet te diep in de grond plant. Zo’n 1 tot 2 cm onder de grond. Het kan ervoor zorgen dat de bloem niet 100% voluit kan bloeien.

Wanneer plant ik de pioenroos?

Het beste is om de pioenroos in het najaar te planten. De bloem komt tot bloei in de maanden mei en juni. Een mooie aanwinst voor in de tuin zodra het voorjaar van start gaat en de zomer in zicht is.

Hoe verzorg ik de pioenroos?

De pioenroos is een harde plant en staat graag op een zonnige plek in de tuin. Je kunt de plant zowel in een pot als een border zetten.

De plant groeit het beste op kleigrond. Zodra de zomer voorbij is kun je ze in het najaar afknippen tot zo’n 3 tot 5 cm. Op die manier krijgt de bloem de kans om in het voorjaar weer volledig op te bloeien. Geef de plant elke 2-3 dagen voldoende water. Dit is vooral belangrijk in de droge periodes.

Wist je dat…

Pioenrozen ook ideaal zijn voor in leuke pot of vaas in huis? Misschien mis je buiten ruimte voor de plant om uit te groeien. Je kunt dan altijd de stelen afknippen en in een vaas zetten. Zo kun je optimaal van de bloem genieten in deze zonnige periode.

Ben je toe aan nieuwe beplanting voor je tuin? Je kunt nu een gratis beplantingsplan aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen