5 tips om jouw tuin voorjaar-proof te maken
31 maart 2020 

5 tips om jouw tuin voorjaar-proof te maken

Het is al bijna april en de zon begint te schijnen. De ergste kou is voorbij. Het is dus de perfecte tijd om jouw tuin helemaal klaar te maken voor het voorjaar.

Wij geven je de beste tips om hiermee aan de slag te gaan.

  1. Weg met het najaar

De winter en herfst zijn nu officieel achter de rug. Toch hebben deze seizoenen flink wat in de tuin achtergelaten. Het is belangrijk om dit goed op te ruimen. Regen en vorst hebben heel wat invloed op je tuin.

Verwijder alle bladeren en haal de dode planten uit je tuin. Zo ziet het er direct al een stuk meer geordend uit. Er is dan weer ruimte om nieuwe planten te laten bloeien. Heb je een vijver in de tuin? Zorg ervoor dat deze in het voorjaar ook weer schoon en opgeruimd is. Je wilt geen onnodige troep laten slingeren in je tuin.

  1. Voldoende ruimte voor de planten

Voor veel planten en bloemen is het belangrijk dat, voordat ze volledig opbloeien, ze de ruimte hebben. Maart en april zijn de perfecte maanden om eens te kijken of al jouw planten genoeg ruimte hebben om te kunnen groeien. Mocht dit niet het geval zijn, kun je ze nog verplaatsen naar een plek in je tuin waar dit wel mogelijk is. Zorg dat je ze, om schade te voorkomen, verplaatst voordat het blad begint uit te lopen.

  1. Snoeien

April is de maand waarin het snoeien niet geheel onbelangrijk is. Bijvoorbeeld de haag in je tuin of rozen zijn belangrijk om teruggesnoeid te worden in deze periode.

  1. Onderhoud van je gazon in het voorjaar

Het gazon is een belangrijk deel van je tuin en je wilt dat deze er ook op en top uitziet. Naast dat je onkruid weghaalt is het bijvoorbeeld ook belangrijk om de grasmat te verluchten. Zo krijg het weer de nodige zuurstof. Doordat je in deze periode je gazon goed onder handen neemt, heb je er waarschijnlijk de rest van de zomer veel plezier van.

  1. Ongedierte tegengaan

Tot slot is het belangrijk om te benoemen dat in het voorjaar ook ongedierte aanwezig is. Dit kan ook in de zomer voorkomen, maar het is niet verkeerd om in het voorjaar al actie te ondernemen. Hoe weet je dat er ongedierte in je tuin aanwezig is? Check je tuin regelmatig, op basis van hoe je planten eruit zien. Door regelmatig te controleren geef je ongedierte minder kans om schade aan te richten omdat je op tijd actie kan ondernemen.

Ben jij al helemaal klaar om jouw tuin gereed te maken voor het voorjaar?

Heb je nieuwe beplanting nodig voor de tuin, dan helpen wij je graag.  Om een goed beeld te krijgen van de tuin komen we graag vrijblijvend bij je langs.

Zo kunnen we kijken welke planten er geschikt zijn voor de tuin en kunnen we je goed informeren.

Bomen en planten halen wij rechtstreeks bij de kweker(s). Hierdoor kunnen wij beplanting voor een scherpe prijs aanbieden.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@beplantingvoordetuin.nl of stuur een WhatsApp naar  06 – 25 26 68 50

Ben je nog opzoek naar nieuwe planten of bloemen in jouw tuin? Kijk hier voor tips.

Reactie plaatsen